Színes ­rendezvényeken, ­érdekes programokon vehetnek részt az ünnepek közeledtével is a szentlőrinciek.
Közmeghallgatást tartott a város önkormányzata november 15-én, amelyen közel 100 fő vett részt. Koltai Péter polgármester és dr. Tóth Sándor jegyző tájékoztatták a jelenlévőket a hivatal munkájáról, az aktuális és a tervezett beruházásokról. Több lakossági észrevétel, javaslat is elhangzott a jövő évi költségvetésbe tervezendő feladatok vonatkozásában. A polgármester, illetve a hivatal munkatársai továbbra is várják az ezzel kapcsolatos lakossági javaslatokat. Jó hangulatú túrát szerveztek november 17-én a Humánreaktor pályázat kapcsán a hivatal munkatársai, a Hetvehely-Okorvölgyi gyalogtúrán közel 130-an vettek részt. A túrázók a természet szépségei mellett megismerkedhettek a Hetvehelyi Német Tájházzal, és a környék kulturális értékeivel is. A célállomáson finom ebéd várta a lelkes csapatot.
A település minden általános iskolás diákja ingyenesen vehet részt november 23-án a Pécsi Filharmónia komolyzenei koncertjén. A gyermekek utaztatását és belépőjegyét a város a pályázatból finanszírozza. Ugyanezen pályázat kapcsán december 10-én „Vásári Forgatag” elnevezéssel népi játszóház, táncház és kézműves foglalkozások lesznek mindkét óvodaépületben, 12-én délelőtt pedig a művelődési központban óvodásoknak és elsősöknek tart író-olvasó találkozót Devecseri László.
A Szentlőrinci Ifjúsági Műhely is kinyitotta kapuit a fiatalok előtt. Az Esély-Otthon pályázat által kézműves foglalkozásokkal, társasjátékokkal és egyéb szórakozási lehetőségekkel várják a fiatalokat. A konkrét programokat a város honlapján tekinthetik meg az érdeklődők. A jövő hét végétől elindul a város hagyományos, karácsonyváró programsorozata is. A vasárnapi, adventi gyertyagyújtások mellett többek között lesz Mikulástúra, karácsonyi vásár, több koncert és műsoros est is. A programok szervezésében és lebonyolításában is jelentős szerepet vállalnak a város civil szerveződései.